Γεωργία Μαριακάκη
Ψυχολόγος Msc - Ψυχοθεραπεύτρια

Υπηρεσίες

Ατομική
Ψυχοθεραπεία &
Συμβουλευτική Ενηλίκων

Η ψυχοθεραπεία-συμβουλευτική που παρέχω βασίζεται στο γνωσιακό-συμπεριφοριστικό μοντέλο θεραπείας (Cognitive Behavioural Therapy). Το μοντέλο αυτό υποστηρίζει ότι δεν είναι τα γεγονότα αυτά καθ’ εαυτά που προκαλούν τα συναισθήματα, αλλά οι σκέψεις που κάνουμε πάνω σ’ αυτά. Έτσι, στην ψυχοθεραπεία δουλεύουμε πάνω στον τρόπο σκέψης μας, ο οποίος με τη σειρά του επηρεάζει τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά μας. Αναλαμβάνω περιπτώσεις κατάθλιψης, άγχους, ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, φοβιών, διατροφικών διαταραχών, προβλημάτων στις σχέσεις κ.ά. Οτιδήποτε σας απασχολεί μπορεί να συζητηθεί σε μία πρώτη διερευνητική συνεδρία, χωρίς περαιτέρω δέσμευση.

Ατομική
Ψυχοθεραπεία &
Συμβουλευτική Εφήβων

Η εφηβεία είναι μία περίοδος που χαρακτηρίζεται από ραγδαίες σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές, από άγχος και αισθήματα αβεβαιότητας. Η ζωή και η διάθεση των εφήβων παρουσιάζει πολλές διακυμάνσεις. Στη φάση αυτή συχνά οι έφηβοι χρειάζονται βοήθεια σε δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Θεραπεία &
Συμβουλευτική
Ζευγαριού

Πολλοί άνθρωποι βιώνουν δυστυχία, σύγχυση και συγκρούσεις στη σχέση με το σύντροφό τους ή στο γάμο τους. Η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση δυσκολιών, να προωθήσει μια καλύτερη επικοινωνία του ζευγαριού και να ενδυναμώσει την αρμονία που υπάρχει στη σχέση.

Online
Ψυχοθεραπεία &
Συμβουλευτική

Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται και διαδικτυακά, ιδιαίτερα για την εξυπηρέτηση ατόμων που μένουν σε άλλες πόλεις ή σε μακρινές περιοχές.

Ομαδική
Ψυχοθεραπεία

Ομάδες
Αυτογνωσίας

Εκπαιδευτικά
Σεμινάρια

Ανά διαστήματα οργανώνονται ομάδες αυτογνωσίας, ομάδες ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης και ομάδες που τα μέλη τους έχουν κάποιο κοινό αίτημα ή κοινή συμπτωματολογία π.χ. ομάδα για κρίσεις πανικού. Επίσης εκπαιδευτικά σεμινάρια με ποικίλα θέματα.

Εποπτεία νέων
θεραπευτών

Αναλαμβάνω με χαρά την εποπτεία και καθοδήγηση νέων θεραπευτών – αυτό γίνεται είτε στα πλαίσια κάποιου εκπαιδευτικού προγράμματος είτε ανεξάρτητα για όποιον θεραπευτή το επιθυμεί.